• Produkt niedostępny
  • -20%
KUCHNIA JAPOŃSKA

KUCHNIA JAPOŃSKA

19,90 zł
15,92 zł Zniżka 20%
Brutto

Autor Adam Wieczorek, wydawca Astrum, stron 144, oprawa miękka.

Ilość
Obecnie brak na stanie

Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!

Indeks
KOM01781
Producent
Astrum
ISBN
9788372772480
chat Opinie (0)
Na razie nie dodano żadnej opinii.