• -10%
WEGAŃSKA KUCHNIA JAPOŃSKA Roślinna tradycja
  • WEGAŃSKA KUCHNIA JAPOŃSKA Roślinna tradycja

WEGAŃSKA KUCHNIA JAPOŃSKA Roślinna tradycja

79,90 zł
71,91 zł Zniżka 10%
Brutto

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,92 zł

Autor: Lina & Setsuko Kurata

Ilość
W magazynie

“Wegańska kuchnia japońska” autorstwa Liny i Setsuko Kurata to książka kulinarna, która odkrywa bogactwo tradycyjnej japońskiej kuchni roślinnej, podkreślając jej prostotę, sezonowość i głęboko zakorzenione powiązania z naturą. Autorki – matka i córka – pochodzą z Japonii i dzielą się autentycznymi przepisami, które odzwierciedlają filozofię shojin ryori, czyli kuchni klasztornej, bazującej na roślinnych składnikach i harmonii smaków.

Książka przedstawia zarówno klasyczne, jak i mniej znane potrawy japońskie w wersji wegańskiej, dostosowane do współczesnego stylu życia. Czytelnicy znajdą tu przepisy na takie dania jak:

Wegański oden – tradycyjny japoński gulasz z warzyw i konjaku,

Nikujaga w wersji roślinnej – duszone ziemniaki z glutenem pszennym zamiast mięsa,

Domowe kiszonki i fermentowane przetwory,

Dania z tofu, tempehu i sejtanu,

Zupy miso na bazie warzywnego dashi,

Tradycyjne słodycze i lekkie przekąski.

Oprócz przepisów książka zawiera również opowieści o kulturze kulinarnej Japonii, tradycjach związanych z jedzeniem oraz praktyczne wskazówki dotyczące składników i technik gotowania. Dużą wagę przywiązuje się do używania naturalnych i lokalnych produktów, które wpisują się w ideę zrównoważonego gotowania.

Indeks
KOM20140
Producent
Purana
Autor
Lina & Setsuko Kurata
Tłumaczenie
Justyna Sadczuk
Ilość stron
216
Oprawa
miękka
Papier
kredowy
Druk
czarno-biały
Gatunek
kulinarne
poradnik
EAN
9788368200201
ISBN
9788368200201
Opinie (0)
Na razie nie dodano żadnej opinii.