• -25%
TRADYCJE KULINARNE KOREI
  • TRADYCJE KULINARNE KOREI

TRADYCJE KULINARNE KOREI

69,00 zł
51,75 zł Zniżka 25%
Brutto

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,75 zł

Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Ilość
W magazynie

Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem łączącym kontynent azjatycki z Wyspami Japońskimi.

Tradycje kulinarne Korei to nie tylko przewodnik po składnikach, sposobach przygotowywania dań i potrawach, to również książka ukazująca rolę oraz znaczenie kuchni na Półwyspie Koreańskim. Między kartkami pierwszych rękopisów z recepturami, wśród talerzy z ofiarami składanymi przodkom i bogom w ofierze, w bajkach oraz legendach kryje się bowiem historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie.

Uzupełnieniem książki jest zestaw przepisów na popularne koreańskie dania.

Indeks
KOM02895
Producent
Hanami
Autor
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Ilość stron
304
Oprawa
twarda
Papier
kredowy
Druk
kolorowy
Gatunek
historyczny
kulinarne
EAN
9788360740897
ISBN
9788360740897
Opinie (0)
Na razie nie dodano żadnej opinii.